Fejezetek

01

Tudd, hogy kit és mit keresel

Mielőtt bármibe is belekezdenél, bármelyik oldalra is beregisztrálnál, ülj le és gondold át, pontosan mi is a te célod! Milyen kapcsolatot keresel? Kit, milyen embert keresel erre? Ki az, aki igazán illene melléd? Mik azok, amikből nem engedsz, s mik azok, amik kevésbé fontosak a másikban? Amíg ezek nem tiszták a számodra, csalódni fogsz te is és azok is, akikkel ismerkedsz. Hogyan is érhetnénk célba úgy, ha nem tudjuk, hol is van az, hová is szeretnénk eljutni valójában?

02

Hol érdemes keresgélni?

Egy 2019-es felmérés szerint 16 olyan oldal van, amelynek havi látogatottsága már akkor meghaladta a 100 ezer főt. De vannak még úgynevezett tematikus oldalak is, azaz amelyek valamilyen érdeklődési kör, tulajdonság köré csoportosulnak. Vannak kifejezetten elvált szülőknek, duciknak, keresztényeknek, 50 felettieknek vagy épp viszonyra vágyóknak szóló társkereső oldalak is. Ebben a fejezetben a legnépszerűbb és legjellemzőbb társkereső oldalakat vesszük végig, a regisztrációtól a használatukig, melyiket kinek, miért és mikor érdemes használni.

03

Kezdjünk bele!

Kevesen vannak tisztában vele, de valójában az egész életünk értékesítés. Minden arról szól, mennyire tudjuk magunkat jól eladni. Ezt tesszük az állásinterjúkon, a hivatalokban, az iskolában, és igen, a társkereső oldalakon is. Ebben a fejezetben végigvesszük, hogyan töltsd ki az adatlapod, milyen képeket tegyél fel magadról – s milyeneket ne! -, miket és hogyan írj a rólad szóló részekhez. Egy jól feltöltött, kitöltött adatlappal máris rengeteg felesleges kört megspórolsz magadnak, s fel tudod kelteni a hozzád való férfiak érdeklődését.

04

A keresés

Nem elég a saját jó adatlap, neked is érdemes böngészned az erősebbik nem oldalait. Egyrészt, mert sok társkeresőnél a kommunikáció előfeltétele, hogy mindketten kölcsönösen jelezzétek, tetszik nektek a másik, másrészt, mert az algoritmusok értékelik az aktív használatot. Megnézzük, mire figyelj a férfiak adatlapjainál, mi alapján szűrd őket, hogyan kezdjetek bele a kommunikációba, mi kerüljön mindenképp szóba, mikor érdemes már más, bensőségesebb kommunikációs felületre váltani, s mikor jön el az első találkozó ideje.

05

A randi

A személyes találkozót ne kapkodd el, de ne is halogasd sokáig. Ha azonnal rohansz valakivel találkozni, nagyon sok kellemetlen meglepetés érhet, mert nem kérdeztél meg fontos dolgokat a másikról. Ha meg túl sokáig húzod, akkor azért fogsz nagyot csalódni, mert addigra már saját, részletesen kidolgozott fantáziaképpel fogsz rendelkezni a másikról, ami viszont nem fog egyezni a valósággal. Ebben a fejezetben megnézzük, hogy hol és mikor legyen a randi, mit tehetsz a saját biztonságod érdekebében, kinek illik fizetni a számlát, mit tegyél, ha bejött a pasi és mit, ha nem.

06

Csodák igenis léteznek

Szeretném, ha úgy csuknád be ezt a könyvet, hogy tele vagy ötletekkel, energiával, tudod már, mit és hogyan csinálj tovább a társkeresésben. De azt is szeretném, ha a szíved tele lenne reménnyel, melegséggel, hittel, hogy csodák márpedig igenis léteznek. Ezért megkértem pár ismerősöm, barátom, osszák meg e könyv utolsó lapjain az ő tündérmeséiket is. Ha néha úgy érzed, már kezdesz belefáradni a keresgélésbe, az újabb és újabb körökbe, csak nyisd ki itt a könyvet, melegítsd fel magad ezekkel a történetekkel, és hidd el, te is meg fogod találni a társadat.

Kapcsolat

Ha kérdésed van, segítségre lenne szükséged a társkeresői profilodhoz, esetleg rendelni szeretnél, de nem találtad a honlapon, hol lehet, írj bátran!