Van az a típus, akinek nagyon nehezen jön ki az a bizonyos szó a száján már kapcsolatban élve is, s van ennek a totális ellenkezője, aki már az első találkozáskor annyira oda meg vissza van érted, hogy azt bizony ki is mondja. Egy a bibi ezzel: ez valójában nem neked szól. Mit is jelent igazából az, ha már az első randin elhangzik a szerelmi vallomás?

Egy randi után, bármennyire is tartalmas volt az, alig tudunk még valamit a másik félről, így valódi, tényleg a másik személyének szóló szerelmet nem is érezhetünk. Az ilyen esetekben inkább valószínű az, hogy az illető már annyira ki van éhezve egy párkapcsolatra és arra, hogy valakit szerethessen, valakivel összebújva alhasson, valakivel a világ összes programjára elmehessen végre, hogy egy jól sikerült randi után igazából bármelyik randipartnerébe képes belelátni a nagy Ő-t.

Persze, tinikorunkban valószínűleg mindannyian átestünk ezen. Hazaérve az első randevúról, már rajtunk is volt az a bizonyos rózsaszín szemüveg, lilában láttunk mindent, nagyokat sóhajtoztunk, másra sem tudtunk gondolni, mint rá, aki kézen fogva sétált velünk, s a végén a kapuban még meg is csókolt. Onnantól mi “jártunk”, mi “szerelmesek” voltunk. Bárkibe. Felnőtt fejjel azonban – jó esetben – megtanuljuk, hogy ezen a tempón lassítani kell, időt kell adni annak, hogy megismerjük a másik valós személyiségét, s ne lássunk bele olyan dolgokat a másikba, amikre mi vágyunk, de nem biztos, hogy meg is vannak benne. Ennek kiderítése pedig idő és több találkozó.

Azonban vannak olyan emberek, akik nagyon sok sikertelen kapcsolat után sem tanulják meg ezt a fontos leckét, illetve – s ez a gyakoribb – mindannyian kerülhetünk olyan életszakaszba, amikor megannyi sikertelen próbálkozás után már annyira ki vagyunk éhezve a szeretetre, szerelemre, hogy annak megtalálása görcsös igyekezetté fajul. Ez persze megérződik a kisugárzásunkon is, s még inkább elriasztjuk magunktól a potenciális partnereket, épp ellenkező hatást érve el, mint amire valójában vágyunk. Bocsánatos bűn ez, bárkivel megeshet.

Az ebben az állapotban lévő embereket a szerelmi vallomáson túl úgy ismerheted fel, hogy nem is igazán akarnak megismerni téged, hanem csak kivetítenek rád egy vágyott képet. Ezeket tetten érheted egynémely elszólásukból, hogy kész tényként kezelnek veled és a személyiségeddel kapcsolatban dolgokat vagy abból, hogy már egy hónapra előre naptárt egyeztetnek veled a tervezett programokról, s a közös jövőt tervezik már egy-két találkozás után is, annyira biztosak abban, hogy ti egy életre együtt lesztek.

Persze, a rózsaszín köd halvány burjánzása bárkinél elkezdődhet már az első találkozás után is, de szerelmet érezni, s azt még ki is mondani a másik félnek egészen biztosan nem valós. Ha ilyent tapasztalsz, vedd észre a piros lámpát. Az illetőnek komoly feladatai lennének magával, nem alkalmas arra, hogy stabil alapokon nyugvó kapcsolatot építsen fel veled.