A Pasit a netről és Tóth Kriszta tanácsai most már egy zárt és moderált Facebook-csoporton keresztül is elérhetőek, ahol a saját kérdéseiteket is feltehetitek. Erre anonim módon is van lehetőségetek, de akár a társatokat is megtalálhatjátok a közösségben.

Facebook-oldal már jó ideje van, nemrég azonban elkészült a zárt körű csoportunk is, ahol egy védett, biztonságos felületen kérdezhettek a társkeresésről és a párkapcsolatokról is.

Miért pont én?

Egész kicsi korom óta dolgozom számítógépekkel, a hálózattal, s tanulom az emberi kapcsolatokat is. Ebből adódóan az egyetemi tanulmányaimat is ezekre építettem, az egyik diplomamunkám is a netes kommunikációból írtam. Azóta is folyamatosan kutatom, keresem a válaszokat azokra a kérdésekre, amik az embereket foglalkoztatják a párkapcsolataikban. Mióta csak átlagember számára elérhető a net, én azóta fent vagyok, azóta használom az ismerkedés, kapcsolatépítés mindennemű formájára. Az IRC, a Habostorta és az Origo Chat után az első netes társkereső oldalakon is fent voltam. Vagyis mára bruttó harmincéves tapasztalatom van a hálózatokról, a netes kapcsolatépítésről, a kommunikációról, illetve ezek pszichológiájáról.

Saját tapasztalatok

Persze, nem csak kutatóként, hanem saját magam miatt is használtam a netes társkereső oldalakat. Így mára bőven meghaladja a netes randijaim száma azt a bizonyos háromszámjegyűt. Beleértve az öt perc alatt elmenekülősőket és a több évig tartó szerelmeket is. S mivel ennyi randihoz igazán mély merítés kell, a levelezések, chatelések száma több ezerre tehető.

Hogy kezdődött?

Évekig gondolkoztam azon, hogy azt a rengeteg tapasztalatot, módszertant, kutatást, pszichológiát, amit összegyűjtöttem, hogyan adhatnám át másoknak is, hogyan segíthetném vele mások életét is. Mi mindent is kellene előbb magunkban rendbe rakni, mielőtt regisztráljuk magunkat egy-egy ilyen oldalra. Milyen fotókat tegyünk fel magunkról, mit írjunk a lapunkra, mi alapján szelektáljunk mások között, s hogyan beszélgessünk sikeresen velük. Mit szabad és mit nem a netes ismerkedés első szakaszában, mikor jön el az első randi ideje, s mi történik, ha az mégsem nyert. Mik azok a jelek, amelyek láttán fel kell villannia annak a bizonyos veszélyt jelző piros lámpának, mik a tipikus tünetei annak, hogy jobban járunk, ha azt az ismerkedést inkább gyorsan lezárjuk.

Látva, mekkora teret nyert az életünkben a világháló és hogy ebből adódóan egyre többen próbálkoznak meg a netes társkeresőkkel, de közben elképzelésük sincs arról, hogyan csinálják ezt igazán jól, hogyan sérüljenek közben a legkisebb mértékben, elérkezettnek láttam az időt, hogy kezembe vegyem ezt az ügyet. Két évvel ezelőtt megszületett az elhatározás, hogy könyvben írom le a fenti kérdésekre a válaszokat.

A Pasit a netről

Körbenézve a piacon, leginkább csak interjúköteteket találtam, de olyant, ami megfogná az emberek kezét, s végigvezetné őket ezen a kusza világon, nem találtam. Ezért készült el a Pasit a netről – A netes társkeresés kézikönyve nőknek című könyvem, illetve a háttérben már írom ennek a férfi változatát is.

Mindemellett évek óta kutatom a már létrejött kapcsolatokat is. Mi a titka a tényleg sikeresen működő párkapcsolatoknak, mik azok a – valójában sokszor faék egyszerű – módszerek, amelyekkel akár életünk végéig sikeresen tudunk üzemeltetni egy férfi-nő kapcsolatot. A jövőben erről a témáról is szeretnék könyveket írni.

A Facebook-csoport

A könyveimen túl úgy gondoltam, talán még hatásosabban tudok segíteni az embereknek, ha létrehozok számukra egy csoportot is, ahol ismerkedhetnek, kérdezhetnek, én pedig a legjobb tudásom szerint igyekszem nekik ebben utat mutatni. Tehát a csoport célja, hogy amit csak tudok, átadjak nektek a tudásomból, ti pedig kivegyétek belőle, ami számotokra hasznos, s elérjétek általuk a párkapcsolati céljaitokat.

Itt tudtok csatlakozni: https://www.facebook.com/groups/1218758124977909